Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Chcete zdravé a krásné nehty? Řekneme vám, jak na to.

Chcete vědět, jak se starat o nehty, aby byly nejen hezké, ale hlavně zdravé? Ponořte se s námi do dnešního tématu a dejte svým nehtům vše, co potřebují.  

Péče o nehty na rukou není složitá. Potřebujete si zejména nastavit rutinu, kterou budete pravidelně dodržovat. Začněme u samotných nehtů. Mít vždy po ruce krém či olejíček k hydrataci rukou je jedna ze zásadních pouček. Myslete i na pravidelné stříhání nehtů kvalitními nástroji určenými k manikúře a úpravu kůžičky kolem nich. Nehty chraňte při pracích, které by jim mohly ublížit ochrannými rukavicemi. Dalším důležitým krokem je strava. Jak se stravovat, aby byly vaše nehty zdravé a krásné? 

Výživa nehtů

Pro zdraví a krásu vašich nehtů je důležitá vyvážená strava bohatá na vitamíny a minerály, takže hlavně ovoce, zelenina, bílkoviny a celozrnné obiloviny. Nezapomínejte ani na pitný režim! Pokud nejste schopny dodat vašemu tělu dostatek nutričních prvků ze stravy, nebojte se sáhnout po doplňcích stravy. Představují ideální způsob, jak dopravit do těla to, co běžnou stravou nedokážete. 

Pro správný růst a regeneraci nehtů užívejte biotin (B7), který najdete také v potravinách jako vejce, ořechy a celozrnné obiloviny. Obsahují ho i luštěniny, maso a ořechy, ze kterých tělo získá také zinek, tedy důležitý minerál podporující růst a regeneraci nehtů. 

.
.
.
.

Stříhání nehtů

Pečujte o vaše nehty. Pravidelně je zkracujte pomocí kvalitních nástrojů na manikúru, vyhnete se tak riziku lámání. Zároveň si dejte pozor na okusování nehtů a nehtové kůžičky. Pro majitelky gelových nehtů je stříhání pasé. Ke zkracování nehtů v takovém případě používejte pilník a pilujte je v jednom směru, nebo ideálně nechejte zkracování gelových nehtů na profesionálech. 

Péče o nehtovou kůžičku

Jak šetrně odstranit nehtovou kůžičku? V žádném případě nehtovou kůžičku neokusujte ani nestříhejte! Mohli byste si přivodit nepříjemný zánět a podráždění. Nehty nejprve namočte v teplé vodě a počkejte, dokud nebude kůžička vláčná. Poté si vezměte pomerančové dřívko a opatrně kůžičku zatlačujte směrem k nehtu. 

Péče o ruce

Mějte na paměti, že hydratace je důležitá! Hydratujte nehty nejen zevnitř dodržováním pitného režimu, ale i s využitím hydratačního krému na ruce či olejíčku. Dalším důležitým bodem je ochrana nehtů i rukou při úklidu a práci.

Vliv gelových nehtů na nehty přírodní

Jak je to s péčí o přírodní nehty, pokud nosíte gelovky? Strava, pitný režim i hydratace rukou a nehtů zůstávají stejné. Dejte si však pozor na stříhání gelových nehtů, které by mohlo poničit nehty přírodní a vyvarujte se i slupování UV gelu. Pokud potřebujete gelové nehty odstranit, obraťte se ideálně na odborníka.

Dopřejte svým nehtům správnou péči a vytvořte si z ní rutinu, která vám bude dělat radost. Vaše nehty vám za to poděkují. 

Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz