Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Jak docílit dlouhých a pevných nehtů?

Po čem ženy touží? Po zdravých, dlouhých a pevných nehtech. K dosažení tohoto cíle vede hlavně správná dlouhodobá péče. Jak na to, aby nehty vypadaly přesně podle vašich představ, se dozvíte v tomto článku plném rad a tipů. Dejte sbohem polámaným krátkým nehtům!

Nehty jsou vizitkou každé z nás. Dlouhé a pevné nehty navíc ukazují na celkový dobrý zdravotní stav, o který asi všichni usilujeme. Pojďme si tedy říct, jaké jsou klíčové faktory ovlivňující zdraví nehtů.

TIPY JAK MÍT DLOUHÉ NEHTY

Péče o nehtovou ploténku a kůžičku

Předtím, než si řekneme konkrétní kroky, udělejme si pořádek v terminologii.

Nehtová ploténka je tvrdá část nehtu, která je vidět navenek. Kůže pod nehtovou ploténkou se nazývá nehtové lůžko a okolí nehtu nese název nehtová kůžička. Ani jednu část bychom neměli při pravidelné péči opomenout, jsou totiž úzce spojené. Dopřejte nehtové ploténce i kůžičce posilující a hydratační složky. Pokud to neuděláte, může se stát, že vaše nehty budou slabé a křehké a zároveň náchylnější k poškození. 

  • Krém či olejíček

Zaměřte se na krémy a vyživující olejíčky. Díky jejich aplikaci budou vaše nehty i jejich okolí hydratované. Ideální je mít hydratační přípravky neustále po ruce a pravidelně mazat a vmasírovat přípravky do nehtu i kůžičky. Přípravky jsou většinou zároveň obohacené o vitamíny a další potřebné látky, které podporují zdravý růst nehtu. 

  • Profesionální nástroje

Důležité je, abyste si neporanili nehtové lůžko ani kůžičku. Proto doporučujeme používat nástroje, které jsou určeny k jejich úpravě a mají potřebnou kvalitu. Nehtovou kůžičku odstraňujte opatrně za pomoci pusheru nebo nůžek k tomu určených. Pokud si na úpravu kůžičky netroufáte, navštivte raději zkušeného nehtového specialistu. To stejné platí i pro pravidelné zkracování nehtů. K tomu použijte kvalitní manikúrní nůžky, kleště nebo pilník.

  • Kvalita až na prvním místě

Na kvalitě opravdu záleží. Ať už si děláte nehty doma, nebo navštěvujete nehtová studia, sledujte produkty a jejich původ. Látky, které UV/LED gely nebo gel laky obsahují mají zásadní vliv na zdraví našich nehtů. Proto se vyhněte těm, které obsahují ty škodlivé:

  • formaldehyd
  • toluen
  • dibutylftalát
  • ftaláty
  • syntetický kafr
  • parabeny
  • acetáty

UV gely RUSCONA jsou notifikované Evropskou komisí v Centrálním Portálu EU (CPNP). Tento fakt zaručuje, že naše UV gely mají prvotřídní kvalitu, jsou bez kyselin, neobsahují nebezpečné látky a nejsou testované na zvířatech. Tyto UV gely RUSCONA jsou všechny hypoalergenní, takže riziko výskytu alergických reakcí je mnohem menší jako při standardních UV gelech.

.
.
.
.

Potraviny a vitamíny

Co jíst, aby byly vaše nehty opravdu zdravé? Dbejte na vyváženou stravu bohatou na vitamíny a minerály, které podporují právě růst a pevnost nehtů - biotin. Snažte se dodržovat jídelníček obsahující hodně bílkovin, které jsou pro zdravé nehty taky důležité. Dopřejte vašim nehtům navíc zinek, železo i kolagen. Všechny tyto látky posílí vaše nehty zevnitř. Pokud je nezvládáte tělu dodat z pestré stravy, dopřejte si kvalitní potravinové doplňky. 

Nedílnou součástí péče o nehty je pravidelný pitný režim, který dodává hydrataci nejen nehtům, ale i celému tělu. Nezapomínejte na něj! 

RADY JAK MÍT PEVNÉ NEHTY

Co dělat, aby vaše nehty “vzkvétaly” jsme si řekli. Teď si ještě povíme, co nedělat.

  • Noste zimní rukavice - mrazy způsobují vysoušení.
  • Používejte ochranné rukavice při práci. 
  • Příliš se nemáčejte - dlouhé máčení ve vodě způsobuje měknutí nehtů a následné zlomení.
  • Nekousejte si nehty.
  • Šetrně odstraňujte lak na nehty - k odstranění laku používejte nejlépe přípravky bez acetonu, ty totiž vysušují nehtovou ploténku.

S péčí o nehty je to stejné jako s jakoukoliv jinou péčí. Vyžaduje pravidelnost a čas. Držte se zmíněných kroků a výsledky se zaručeně dostaví. Berte v potaz, že růst nehtů je ovlivněn také věkem, celkovým zdravím těla, genetikou i hormonální hladinou. 

ZPEVNĚNÍ POMOCÍ GELOVÝCH NEHTŮ

Potýkáte se s ne moc vzhlednými, krátkými a lámavými nehty, nebo toužíte po dlouhých nehtech rychle? V tomto případě vás zachrání gelové nehty. Kvalitní gel laky nehet krásně zpevní a vyrovnají. Přírodní nehet chrání před nepříznivými vlivy, a tak si může pod gel lakem v klidu růst. Gelové nehty mohou být řešením pro všechny křehké a lámavé nehty se sklonem k třepení.

Dejte však pozor na správné odstranění gelových nehtů. Pokud si děláte a následně sundáváte gelové nehty samy, držte se návodu. Jestli si s odstraněním gelových nehtů nevíte rady, doporučujeme navštívit ověřené nehtové studio, které vám pomůže. 

Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz