Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

RUSCONA radí: Jak na správné stříhání a pilování nehtů?

Perfektně upravené a zdravé nehty jsou vizitkou každé z nás.  V tomto článku se dozvíte, jak správně nehty stříhat a pilovat, abyste šli zdraví a přirozené kráse nehtů naproti.

Jak si správně stříhat a pilovat nehty?

Stříhání přírodních nehtů

Zdá se vám stříhání nehtů jako nudná rutina, které není potřeba věnovat příliš pozornosti? Na to pozor! Pojďme si říct, jak stříhat nehty, aby nedošlo k jejich poškození a vaše nehty zůstaly zdravé a přitom upravené.

  1. Vhodné pomůcky

Nejprve si nachystejte vhodné pomůcky. Těmi jsou ostré manikúrní nůžky nebo kleštičky - výběr necháme na vás. Obojí je správně. Kleštičky jsou za nás vhodnější, protože jsou pevnější, a je s nimi snazší nehet ustříhnout. Týká se to především nohou, kde jsou nehty tvrdší. Zároveň mají zaoblený tvar, který lépe kopíruje tvar nehtu. Před použitím nezapomeňte vybraný nástroj pořádně vydezinfikovat, aby nedošlo k nepříjemnostem v podobě infekce.

  1. Ideální načasování

Načasujte si stříhání nehtů ideálně po koupeli, kdy jsou nehty měkčí a poddajnější. Práce s nimi tak bude o mnoho snazší (toto pravidlo neplatí u pilování). Před stříháním je nezapomeňte pořádně osušit.

  1. Správný tvar

V první řadě si určete tvar nehtu, abyste s ním byli spokojení. Snažte se spíše o rovnější nehet se zakulacenými rohy nebo jemně zakulacený celý nehet. Předejdete tak případnému zarůstání nehtů. Zároveň stříhejte nehty po malých částech, nikdy celý naráz, abyste zabránili jejich třepení. V neposlední řadě si hlídejte vzdálenost volného okraje od kůže. Nechávejte na nehtu malý bílý okraj, nestříhejte jej příliš blízko kůže.

.
.
.
.
  1. Okolí nehtů

Střihem nehtů péče nekončí! Nezapomeňte také  na nehtové okolí. Masírujte pravidelně nehtovou kůžičku a hydratujte okolí nehtu pomocí přípravků k tomu určeným, např. olejíčkem. Pomocí pomerančového dřívka kůžičku můžete zatlačovat směrem k lůžku. 

K pravidelné péči o vaše nehty patří i ochrana nehtů a rukou při všech pracích, kde jsou namáhány (úklid, manuální práce), v podobě ochranných rukavic. Po každém umytí nezapomeňte ruce pořádně vysušit.

Pilování přírodních nehtů

Pokud máte za sebou střih nehtů a stále s nimi nejste spokojeni, pokračujte pilováním. Tím doladíte nedokonalosti jako jsou ostré či roztřepené konce nehtů. 

Držte se základních kroků, jak pilovat nehty:

  1. Nepilujte mokré nehty.
  2. Nehty pilujte jedním směrem. 
  3. Postupujte od krajů ke středu nehtu.
  4. Použijte kvalitní pilník. 
  5. Vyhněte se nadměrnému pilování.

Po vytvarování nehtů a vyhlazení nedokonalostí pilníkem ruce i nehty pořádně hydratujte.

Jak je to se stříháním a pilováním GELOVÝCH NEHTŮ?

O stříhání gelových nehtů v domácím prostředí se raději nepokoušejte, a to ani manikúrními nůžkami ani kleštičkami! Potřebujete-li akutně nehty zkrátit, použijte pilník. Jak pilovat gelové nehty? Nehty pilujte velmi opatrně ve stejném směru. Jakmile to bude možné, obraťte se na vaši nehtařku, která vám se zkrácením nehtů pomůže. 

Stříhání nehtů na nohou

Trápí vás zarůstající nehty? Není to dlouho, co jsme pro vás sepsali článek, který by vám mohl s tímto problémem pomoct.

Před samotným stříháním nehtů na nohou doporučujeme chodidla namočit. Postup stříhání se příliš neliší od stříhání nehtů na rukou, každopádně pokud jsou vaše nehty tvrdé, doporučujeme použít raději kleštičky, které dokáží vyvinout větší sílu pro ustřižení nehtu. Nehty na nohou stříhejte rovně, aby měly dostatek prostoru pro růst a nedocházelo k zarůstání. Jinak se držte stejných pravidel jako u stříhání nehtů na rukou. 

Nehty na rukou většině z nás rostou tempem asi 1 milimetr za týden, oproti nehtům na nohou, které podle vědců rostou 3x pomaleji. Doporučení je tedy stříhat nehty na rukou zhruba jedenkrát týdně, zatímco na nohou postačí jednou za 2 až 3 týdny. Nezapomeňte nehty pravidelně zkracovat a pilovat, abyste zabránili jejich přílišnému prodlužování a zachovali tak jejich zdraví a přirozený vzhled. 

Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz